
Borç krizindeki Çinli dev şirkete yeni şok
Aralık ayında yurt dışındaki bonolarında temerrüde düşen Çinli gayrimenkul devi Evergrande yurt içinde de birebir riskle karşı karşıya.
Ülkede lokal kreditörler şirketin lokal bono ödemesinde vadenin ötelenmesine ait talebini reddetti.
Shenzhen Borsasına yapılan bildirime nazaran, Evergrande’nin Çin’deki ana iştiraklerinden biri olan Hengda’nın yuan cinsi bonolarına sahip olan yatırımcılar 8 Temmuz’da dolan son ödeme tarihinin 6 ay uzatılmasını öngören planı kabul etmedi. Şirket geçen hafta yatırımcılarla bir ortaya gelirken, yatırımcıların yüzde 90’ından fazlası kelam konusu planı geri çevirdi.
Şirket bu bonosunda ödemesini gerçekleştiremediği durumda birinci defa yurt içinde temerrüt riski ile karşı karşıya kalacak. Aralık ayında şirket dolar cinsi ödemesinde temerrüde düşmüştü.
Geçen yıl şirketin yaşadığı borç krizi global piyasaların gündeminde de birinci sıralara çıkmıştı. Şirketin 300 milyar doları aşan bir yükümlülüğü bulunuyor.